Minden kezdet nehéz…

Hónapok óta gondolkozom ennek a weboldalnak a létrehozásán, most mégis kicsit (mit kicsit, nagyon!) furcsa, hogy nem tudom, hogyan kezdjek neki. Elsősorban – és legfőképpen – saját magam szórakoztatására szerettem volna egy felületet, ahol szabadon garázdálkodhatok, és kiélhetem a könyvek iránti rajongásomat. Írhatok róluk úgy, hogy nem vagyok keretek közé szorítva, és a jegyzetek később hasznos emlékeztetőim lehetnek (mert valljuk be, hiába olvasunk el tízezer oldalt egy évben, ha aztán a tartalommal együtt az olvasásélmény is a feledés homályába merül).

Igyekszem egy olyan rendszert kialakítani, ami akkor is használható, ha csak pár perc van visszaidézni, mit váltott ki belőlem egy adott könyv; de lesz lehetőség az elmélyülésre, bővebb vélemény olvasására is. Fontosnak tartom kiemelni rögtön az elején, hogy minden bejegyzés szubjektív, hiszen – ahogy az okosok mondanák – az ízlésről nem lehet vitatkozni. Hiszek abban, hogy sok rossz olvasásélmény nem a könyv, de nem is az olvasó hibája – egyszerűen csak rosszkor találtak egymásra. Pontosan így jártam ugyanis a kedvenc regényemmel: elsőre félbehagytam, második nekifutásra viszont csodálatos volt! Szóval, szerintem sosem szabad egy véleményre hagyatkozni, a legcélravezetőbb a nyitott és megértő hozzáállás – mint az életben egyébként is 🙂

Ezen kívül, ha időm és bátorságom engedi, a saját írásaimból is szeretnék kitenni párat az asztalfiókból a polcra 🙂 Illetve, igény szerint a másik hobbimnak hódolva (ami szépen szólva a gasztronómia, reálisan inkább csak sütögetés) néha sütireceptek, finomságok is felbukkanhatnak a konyhapolcon.

Nagy ígéreteket, szigorú szabályokat nem akarok tenni, először csak derüljön ki, való-e nekem ez az egész egyáltalán.

Instagramon is megtaláltok @dorkapolca néven, ahol az újdonságok mellett a kedvenc verseimet szeretném megosztani.

Kezdjük el!

One thought on “Minden kezdet nehéz…”

  1. Üdvözlet! Ez egy hozzászólás.
    A hozzászólások moderálásához, szerkesztéséhez és törléséhez látogassunk el a honlapunk vezérlőpultjának
    Hozzászólások menüpontjához.
    A hozzászólok avatarját a Gravatar biztosítja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *